Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen kerst beleven op het Clemensdomein

26 december 2018 @ 13:30 - 16:00

Kerst bij het Clemensdomein Oud Merkelbeek

Van 13.30u, tot 16u heten de vrijwilligers van het Clemensdomein u welkom in Nieuw Bethlehem.

Vrijwilligers van het Clemensdomein hebben ook dit jaar weer een fraaie kerststal gebouwd op het Clemensdomein. De kerststal werd geïntroduceerd door Franciscus van Assisi, die in 1223 in Grecco in Italië een levende kerststal liet maken. Op deze manier verbeeldde Franciscus het Kerstverhaal aan mensen, die niet konden lezen. Grote en fraaie kerststallen waren te bewonderen in kerken. Later werd de kerststal

op pleinen en in buurthuizen meer leven ingeblazen door een levende kerststal te maken of een kerstspel op te voeren. Tegenwoordig winnen de kerstmarkten met een hoog consumptiegehalte het in publieke belangstelling van de kerststalbezoeken. Het Clemensdomein blijft bij de basis van het Kerstgebeuren en deze ambachtelijke kerststal mag gezien worden. Van kerstmis tot driekoningen is de kerststal te bezichtigen op het Clemensdomein.

Clemensdomein Oud Merkelbeek wordt Nieuw Bethlehem op 2e Kerstdag

Op 2e Kerstdag krijgen de beelden in de Kerststal bij het Clemensdomein leven ingeblazen en wordt het Clemensdomein. Oud Merkelbeek één dag Nieuw Bethlehem. Op sfeervolle locaties, op het Clemensdomein worden taferelen uit het kerstverhaal, volgens het evangelie van Lukas, uitgebeeld. In Nieuw Bethlehem vindt de volkstelling plaats, hoeden herders in de velden de schapen en vindt de geboorte plaats in een stal.

Dit alles wordt georganiseerd door de vrijwilligers van het Clemensdomein in samenwerking met een aantal leden van Vocaal totaal, de fanfare en de toneelvereniging. Naast de uitbeelding van het Kerstverhaal buiten is er muzikale en vocale expressie van dit kerstgebeuren in het monumentale Clemenskerkje en bij de Lourdesgrot. Ook de traditionele kerstverwennerijen in ‘de herberg’ zullen natuurlijk niet ontbreken.

Laat u weer verrassen op het Clemensdomein’ en beleef het kerstverhaal op deze manier.

Kom Kerst samen vieren bij het Clemensdomein op 2e Kerstdag, 26 december.

vrije gave

Gegevens

Datum:
26 december 2018
Tijd:
13:30 - 16:00

Gegevens

Datum:
26 december 2018
Tijd:
13:30 - 16:00